Balık Sarma

Author: LUGAS // Category:


Balık Sarma


Balık Sarma tarifi için Malzemeler :

  • 1 adet Lüfer
  • 1 küçük kutu Yoğurt
  • yarım su bardağı Salça
  • 1 çorba kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 2 adet Defne yaprağı
  • Alüminyum folyo
  • Balık Sarmayemeğinin hazırlanışı:

    Balığın içini temizleyin. Pullarını kazıyın, tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökün. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karışımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dışarıda kalmayacak şekilde paket yapabileceğiniz Alüminyum folyoyu tezgaha serin. Folyo üstüne Balığı koyacağınız yere, yaptığınız karışımdan kaşıkla koyun. İki defne yaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığınız karışım üstüne boylu boyuna yatırın. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayın. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boşluk bırakılmaması, pişerken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alın.

    0 Responses to "Balık Sarma"

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...