Süleymaniye Çorbası Tarifi
Author: LUGAS // Category: çorbası, Süleymaniye, tarif, tarifi, yemek, yemek tarifleri
.........................................................................................................Tarif Al tarifal.blogspot.com
SÜLEYMANİYE ÇORBASI
MALZEMELER
250 gr kirmizi mercimek
125 gr ispanak
125 gr margarin
1 Çorba kasigi un
Yarim adet havuç
Yarim adet domates
Yarim adet kabak
Yarim adet sogan
Yarim adet patates
2 Dis sarmisak
Yeterince su
1 Çay kasigi tuz
Köftesi için :
125 gr yagsiz kiyma
1 Çay kasigi karabiber
1 Çorba kasigi un
YAPILIŞI
Mercimegi ayiklayip yikadiktan sonra haslayin ve haslanan mercimegi
süzün. Ayri bir yerde soyup yikadiginiz havuç, patates, kabak, domates,
sogan ve sarmisagi rendeleyin. Bol suda yikadiginiz ispanaklari küçük küçük
dograyip hepsini yagda kavurun. 3 su bardagi su ilave edip pisirin.
Köftesi için : Baska bir tencereye yag ve un koyup kavurduktan sonra
yeterince su ile unu inceltip içine hasladiginiz mercimegi ve yeterince
soguk suyu ilave edin. Biraz kaynatip içine kavurdugunuz sebzeleri ekleyin.
Çorba piserken kiyma, karabiber ve tuzu karistirip küçük köfteler yapin.
Ve bu köfteleri yagda kizartin. Kizartiginiz köfteleri kaynamakta olan çorbaya
atip 10 dakika kadar pisirip atesten alin. Sicak olarak servis yapın.
SÜLEYMANİYE ÇORBASI
MALZEMELER
250 gr kirmizi mercimek
125 gr ispanak
125 gr margarin
1 Çorba kasigi un
Yarim adet havuç
Yarim adet domates
Yarim adet kabak
Yarim adet sogan
Yarim adet patates
2 Dis sarmisak
Yeterince su
1 Çay kasigi tuz
Köftesi için :
125 gr yagsiz kiyma
1 Çay kasigi karabiber
1 Çorba kasigi un
YAPILIŞI
Mercimegi ayiklayip yikadiktan sonra haslayin ve haslanan mercimegi
süzün. Ayri bir yerde soyup yikadiginiz havuç, patates, kabak, domates,
sogan ve sarmisagi rendeleyin. Bol suda yikadiginiz ispanaklari küçük küçük
dograyip hepsini yagda kavurun. 3 su bardagi su ilave edip pisirin.
Köftesi için : Baska bir tencereye yag ve un koyup kavurduktan sonra
yeterince su ile unu inceltip içine hasladiginiz mercimegi ve yeterince
soguk suyu ilave edin. Biraz kaynatip içine kavurdugunuz sebzeleri ekleyin.
Çorba piserken kiyma, karabiber ve tuzu karistirip küçük köfteler yapin.
Ve bu köfteleri yagda kizartin. Kizartiginiz köfteleri kaynamakta olan çorbaya
atip 10 dakika kadar pisirip atesten alin. Sicak olarak servis yapın.
0 Responses to " Süleymaniye Çorbası Tarifi"
Yorum Gönder