Karaköy Poğaçası Tarifi
Author: LUGAS // Category: Karaköy, Poğaçası, tarif, tarifi, yemek, yemek tarifleriKARAKÖY POĞAÇASI
MALZEMELER
250 gr margarin,
1 çay bardagi zeytinyag,
1 çay bardagi ilik su,
1 adet yumurta,
1 yemek kasigi tuzot,
1 yemek kasigi sirke,
1 paket kabartma tozu,
250 gr beyaz peynir,
YAPILIŞI
Yogurma kabina yumusamis margarin, ilik su, yumurta beyazi, zeytinyag,
sirke ve tuzotu koyup iyice karistirin. Kabartma tozu ve unu yavas yavas
ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. Hamurdan
limon büyüklügünde bezeler yapin. Peyniri çatalla ezin. Hamuru elinizle
açarak bir kasik peynir koyup kapatin. Yaglanmis tepsiye dizin. Yumurta
sarisi sürüp 180 derece isitilmis firinda pembe renkte kizarincaya kadar
pisirin.
0 Responses to " Karaköy Poğaçası Tarifi"
Yorum Gönder