Hamsi Buğulama Tarifi

Author: LUGAS // Category: , , , , ,
.............................................................................................................................Tarif Al tarifal.blogspot.com sitesinden yine muhtesem bir yemek tarif en sevdiğiniz en pratik ve en güvenilir tarifleri vermeye ve yayınlamaya devam edeceğiz şimdiden afiyet olsun................






HAMSİ  BUĞULAMAhamsi buğulamaMALZEMELER
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy sogan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincani zeytinyagi
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yapragi
Tuz, karabiber
1 Çay bardagi su
 
YAPILIŞI
Hamsilerin kafalarini ve kilçiklarini çikartip bol suda iyice yikayin.
Hafifçe yagladiginiz tepsiye baliklari bir sira halinde dizin. Üzerine
halka halka dogradiginiz soganlari dizin. Soganlarin üzerine yuvarlak
kestiginiz domatesleri ve incecik dogradiginiz maydanozu ilave edin.
En üste limon dilimlerini ara ara yerlestirin, defne yapraklarini aradaki
bosluklara sikistirin. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardagi suyu da
koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincani zeytinyagini gezdirin. Tepsinin
agzina yagli kagidi veya alüminyum folyoyu kapatip orta isili firinda pisirin.
Hamsi bugulamayi firindan alip sogutmadan yesil salata ile servis yapin.

0 Responses to " Hamsi Buğulama Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...