Sarmısaklı Kabak Tarifi
sebze tarif no:1
Çok güzel ve hafif bir sebze tarifi.Sarımsaklı kabak biz denedik çok sevdik umarız sizde seversiniz.
Afiyet olsun
Malzemeler
3 orta boy kabak
5 diş sarmısak
2 büyük domates veya yarım fincan domates salçası
Yarım bardak zeytinyağı veya bitkisel yağ
Bir dilim beyaz peynir
Birkaç sap maydanoz
Tuz
3 bardak sıcak su
Hazırlanışı
Kabakları kazıyın. Arzuya göre halka biçiminde veya dört köşe parçalar halinde doğrayın.
Bir tencerede yağı kızdırın, kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri kızgın yağda öldürün.
Sonra sarmısak dişlerini bütün olarak katın. Kabağı ve tuzu da koyup hepsini bir- iki dakika kadar karıştırarak kavurun. Üstüne sıcak suyu ilave edip, tencerenin ağzını kapayın.
Kabağın pişmesine yakın, beyaz peynirin yarısını ufalayıp serpin. Ateşten aldıktan sonra, kalan peyniri de ufalayıp ilave edin.
Kabak iyice soğuduktan sonra, servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla servis yapın.
0 Responses to "Sarmısaklı Kabak Tarifi"
Yorum Gönder