Armutlu ve Cevizli Kek

Author: LUGAS // Category:


Armutlu ve Cevizli Kek


işte yine bir tarifal.blogspot.com tarifiyle karşınızdayız.

Malzemeler:
* 3 su bardağı un
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 3 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 2 su bardağı toz şeker (Ben biraz daha az kullandım.)
* Yarım tatlı kaşığı karbonat
* 2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
* 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz

Hazırlanması:
* Fırını 175 C’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
* Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.
* Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün.
* Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.
* 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.

0 Responses to "Armutlu ve Cevizli Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...