Tavuk Izgara Salatası
MALZEMELER:
4 adet tavuk göğsü
½ adet göbek salata (aysberg)
1 adet orta büyüklükte soğan
1 adet kırmızı biber
½ demet kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
01 İncelttiğiniz tavuk göğsünü ½ limon suyu, 2 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiber ile hazırladığınız sosta 15 dakika bekleterek terbiye edin.
02 Yanmaz bir tavada terbiye edilmiş etleri pişirin.
03 Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Kestiğiniz kırmızı biberi ve aysbergi de salata kabına ekleyin.
04 Kıyılmış dereotu, mayonez, kalan limon suyunu ve zeytinyağını karıştırarak salataların üzerine ekleyin.
05 Rendelenmiş kaşar ile süsleyerek servis edin.
0 Responses to "Tavuk Izgara Salatası"
Yorum Gönder