Etimek Tatlısı
Malzemeler
1 paket etimek
1 litre süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Hindistan Cevizi
Etimek Tatlısı Yapılışı
Dikdörtgen şekilli büyük bir borcama etimekleri dizin. Bir tencerede şeker ve suyu bir taşım kaynattıktan sonra etimeklerin üzerine dökün. Un, nişasta ve sütü tencereye koyup orta ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Sonra vanilinleri ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp sıcak olarak şerbetli etimeklerin üzerrine dökün ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi soğuk süt ile iyice çırptıktan sonra soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde yayıp üzerine hindistancevizi serpip buzdolabına koyun. Soğuyunca servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Responses to "Etimek Tatlısı"
Yorum Gönder