Kremalı Tart Kek

Author: LUGAS // Category:





Kremalı Tart Kek

Malzemeleri:

Keki için:
* 2 adet yumurta
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yarım su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı kefir (ben sulu yoğurt kullandım)
* 1,5 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Kreması için:
* 2 su bardağı süt
* yarım su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya

Araya: 1 adet muz

üzeri için: damla çikolata vs.

Yapılışı:

1. Öncelikle kek malzemelerinden yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
2. Daha sonra yağı, kefiri ve kuru malzemeleri ekleyip mikserle çırparak bir kek hamuru elde ediyoruz.
3. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu döküp önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz (15-20dk civarı).
4. Diğer yanda vanilya haricindeki krema malzemelerini karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Kremayı ocaktan alınca üzerine vanilyayı ekleyip iyice karıştırarak ılımasını sağlıyoruz.
5. Pişip soğuyan keki kalıptan çıkarıyoruz. Ters çevirip, kalıptan dolayı kekin üzerinde oluşan boşluğa öncelikle incecik kestiğimiz muz dilimlerini diziyoruz, muzların üzerine kremayı dolduruyoruz.
6. En üste de damla çikolatayla süslüyoruz. Dilim dilim keserek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun :)

0 Responses to "Kremalı Tart Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...