Kepekli Kurabiye

Author: LUGAS // Category:

Kepekli Kurabiye


Malzemeler:
250 gr. eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta(birinin akı üzeri için)
4-5 çorba kaşığı esmer şeker
1 paket vanilya
5 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu
üzeri için:
4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı damla çikolat

Yapılışı: Derin bir kaba tereyağı, zeyinyağı, 2 adet yumurta(birinin akını üzeri için ayırıp), vanilya ve kabartma tozunu koyup elle karıştırın. Unu azar azar ekleyerek çok sert olmayan (kulak memsi yumuşaklığında) bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde veya daha ufak parçalar alıp şekil verin.
Üzeri için çekilmiş ceviz ve şekeri bir kapta karıştırın. Hazırladığınız kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra cevizli şekerli karışıma ve en son da damla çikolataya batırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizip 170-180 °C de pişirin.

0 Responses to "Kepekli Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...