İpek ile en sevdiğimiz kurabiyeydi bu çocukken. Denizden çıkınca halasının yaptığı bu kurabiyeleri yerdik afiyetle :) Geçenlerde aklıma geldi ve yaptım. İkimizde bu lezzeti hala çook sevdiğimize karar verdik ve sizlerle paylaşmak istedik. Bu arada bu tariften epey kurabiye çıkıyor. Eğer kalabalık değilseniz yarım ölçü yapmanızı öneririm.
Malzemeler:
4 kahve fincanı kuru üzüm
2 kahve fincanı zeytinyağı
3 kahve fincanı pudra şekeri
250gr. margarin (oda sıcaklığında)
600gr. un
4 yumurta (birinin sarısını üzerine sürülmek üzere ayırın)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. (Unu azar azar ekleyin.) Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. (sürmeyebilirsiniz de) 180 derece fırında tabanları kızarıp kolayca tepsiden kalkıncaya kadar pişirin.
Malzemeler:
4 kahve fincanı kuru üzüm
2 kahve fincanı zeytinyağı
3 kahve fincanı pudra şekeri
250gr. margarin (oda sıcaklığında)
600gr. un
4 yumurta (birinin sarısını üzerine sürülmek üzere ayırın)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. (Unu azar azar ekleyin.) Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. (sürmeyebilirsiniz de) 180 derece fırında tabanları kızarıp kolayca tepsiden kalkıncaya kadar pişirin.
0 Responses to "ÜZÜMLÜ KAYA KURABİYE"
Yorum Gönder