TATLI LOR PEYNIRLI (ricotta) KEK

Author: LUGAS // Category:
















kek malzemeleri
-250 gr.Ricotta(tatli lor peyniri)
-4 yemek kasigi süt
-3 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilcak)
-1 su bardagi + 3 yemek kasigi toz seker
-1 su bardagi kuru üzüm
-1 yemek kasigi limonun rendesi
-2 su bardagi un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
hazirlanisi;
  1. Ricotta ve sütü bir kabta karisitirip,sirasiyla yumurtanin sarisini , toz sekeri,kuru üzüm,limonun rendesini ilave edip karistirmaya devam edin.
  2. kabartma tozu ile elenmis unu lorlu karisima yavasca ilave edip bir iki defa karistirin .
  3. vanilya sekeri ile yumurtanin beyazini kar köpügü oluncaya kadar mikserleyin ve diger hamura yavasca ilave edip ,yaglanmis firin kabiniza dökün

önceden isitilmis 180 derecelik firinizin orta bölümünde 45 dk kadar pisirin, üzerinin cok yanmamasi icin pisme süresi bitmeden 10 dk kadar önce üzerine firin kagidini koyabilirsiniz

afiyet olsun,sevgiler



0 Responses to "TATLI LOR PEYNIRLI (ricotta) KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...