Arayı çok açmadan bonibonlu kurabiye tarifini hemen gireyim istedim. Tarifin orjinali Cafe Fernando'da. Yapılışı çok pratik. Zorlayacak bir tarafı yok tarifin. Sadece dikkat edilmesi gereken ayrıntılar var. Cafe Fernando detaylıca yazmış neler olduklarını. Bunlardan en önemlileri damla çikolata kullanmamak ve bonibonları piştikten sonra yerleştirmek. Kurabiye pişince üstü oldukça yumuşak oluyor. Bonibonları çok rahat yerleştirebiliyorsunuz. Soğudukça kurabiyeler sertleşiyor. Çok uzatmadan tarifi vereyim.
Malzemeler:
2 su bardağı un
3/4 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
225 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
2 yumurta (oda sıcaklığında)
2 çay kaşığı vanilya özütü (ya da 1 paket vanilya)
280 gr bitter çikolata (küçük küçük kıyılmış)
Bonibon şeker
Fırınınızı önceden 180°C’de ısıtın. İki tane fırın tepsisine fırın kağıdı serip bir kenara ayırın.Orta boy bir kapta unu, tuzu ve karbonatı karıştırıp bir kenara ayırın.Oda sıcaklığına gelmiş yumuşak tereyağını mikserle 1 dakika kadar çırpın. Ardından şekerleri ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyip tamamen karışana kadar iyice çırpın.Vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Mikser hızını en düşük ayarına getirip unlu karışımı 3 kerede ekleyerek karıştırmaya devam edin.Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla kıyılmış çikolatayı (bobibonları en sona saklıyoruz) hamura eşit şekilde dağılacak şekilde karıştırın.Kurabiye hamurunu 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.Soğumuş olan hamurdan ufak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, 5′er santim aralıklarla tepsilere dizin ve tepesine azıcık bastırıp düzleyin. (Ben tepsi başına 5 adet kurabiye dizdim tam geldi ve kurabiyelerin üzerine hafif bastırın, kendini bayağı salıyor).10-11 dakika pişirip (rengi hafif kahveleşince) tepsileri fırından çıkarın. Üzerleri yumuşak olacaktır. Çıkarır çıkarmaz bonibonları hafifçe bastırarak kurabiyelerin üzerine dizin ve soğumaya bırakın.
0 Responses to "BONİBONLU PARÇA ÇİKOLATALI KURABİYE"
Yorum Gönder