Malzemeler:
3 adet kereviz
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet patates
2 çay bardağı haşlanmış bezelye
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5-2 su bardağı su
Kereviz yaprağı
Hazırlanışı:
Öncelikle kerevizi soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Kabak oyacağıyla ortasını oyuyoruz. Limonu sıkıp suyunu ayırıyoruz, sıktığımız limonun kabuklarını derin su dolu bir kaba atıyoruz, kerevizleri kararmaması için su dolu bu kabın içine bırakıyoruz. Tencereye yemeklik doğranmış soğanları ve yağı ekleyip biraz kavuruyoruz. Havuç ve patatesi küp küp doğruyoruz. Tencereye bunlarıda ekleyip çok az kavuruyoruz. Bezelyeleri de ekliyoruz. Kerevizleri bu harcın üzerine ters olarak koyuyoruz. Bir kasenin içinde su, limon suyu, şeker ve tuzu karıştırıyoruz. Tencereye bu karışımı ekliyoruz. Kısık ateşte 30-45 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 Responses to "Zeytinyağlı Kereviz"
Yorum Gönder