Berliner
Author: LUGAS // Category:
Pastanelerin,marketlerin,tren istasyonlarinda bulunan ufak büfelerin vazgecilmezidir berlinerler, berlineri her yiyisimde mutlaka cocuklugum gelir aklima ,ozamanlar sadece recelli dolgu halinde satilirken simdi vanilya kremali dolgulu ve üzeri cikolatali kapli olanlarindan bulmak mümkün,internette buldugum bir kac tarifi karsilastirdiktan sonra, aklima en cok yatan tarifi secip yaptim...bir dahaki sefere ,ic dolgusunu vanilyali yapsam fena olmaz sanirim :)
Berliner (6 adet) *
15 gr. yas maya
1/2 bardak süt
25 gr.margarin
250 gr un
1 yumurta
bir tutam tuz
limon aromasi veya 2 kahve kasigi limon suyu
pudra sekeri (üzeri icin)
kizartmak icin sivi yag
derin bir kabta un, margarin,yumurta,tuz ve limon suyunu karisitiyoruz,mayayi ilik sütle erittikten sonra unlu karisima ilave edip iyice yoguruyoruz ,hamur kabin kenarlarina karismamasi icin cok az un ilave edebilirsiniz,ilik ortamda uzeri kapali yaklasik 30 dk dinlendikten sonra hamuru 6 esit parcaya ayirip tekrar 15 dk dinlendiriyoruz. arzu ederseniz fritözünüzü 165 dereceye ayarlayip kizartin ,ben buyuk bir tencereye fritözün kevgirini alip yagi iyice kizginlastirdiktan sonra hamurlari ikiserli olmak üzere pisirdim,berlinerler tamamen kizarmamasi icin yagi bir yuzunu kaplayacak miktarda koydum ve her bir yuzunu ikiser dk pisirdim,hamur soguduktan sonra arzu ettiginiz marmelati dolgu sikma posetine alip hamurun bir kenarindan marmelati dolduruyoruz,en son pudra sekeri ile süsleyin,pudra sekeri yerine toz seker veya pudra sekeri ile limonun suyu ile elde edilen galzür ilede süsleyebilirsiniz
*hemen bayatladigi icin yapildigi gün tüketilmesinde yarar var!
0 Responses to "Berliner"
Yorum Gönder