Author: LUGAS // Category:
tavuk
MALZEMELER
1 adet hindiYarım kilo kestane1 adet soğan2 yemek kaşığı tereyağıYeterince tuz ve karabiberHAZIRLANIŞI
Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir. Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindi bir fırın tepsisine konur. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir.
0 Responses to "YILBAŞINA ÖZEL VE KOLAY YEMEK TARİFLERİ YILBAŞI HİNDİSİ TARİFİ"
Yorum Gönder