- 500 gr. un
- 200 gr. yag
- 2 yumurta
- tuz
- 1 yemek kasigi toz sekeri
- Ic harci icin:
- 5 tane sosis
- 500 gr. ispanak
- 1,5 su bardagi süt
- 3 yumurta
- karabiber
- tuz
HAZIRLANISI
Un derin bir kabin icine elenir ve ardindan diyer malzemeler eklendikten sonra güzelce yogrulur.Yaglanmis kalibin icine hamur serilir ve kenarlarindan 2 cm bir cevre olusturulur.Bir tencereye sivi yag konur ve icine dogranmis sosisler konup biraz kizartilir.Ispanaklar yikanir biraz süzülür ve onlarda sosislerin icine ilave edilir.Ispanakta olup,suyunu cektikten sonra tencereye süt ,yumurta,karabiber ve tuz eklenir.Tarifin orjinalinde mantar konuyor,ama ben kendi damak zevkimize göre yaptim. Ic harc kalipdaki hamurun üzerine dökülür ,esit miktarda her tarafina yayilir ve önceden 180°C de isinmis firinin icine konur.Firinda biraz kizardiktan sonra,rendelenmis kasar serpilir ve tekrar firina konup ,peynirin erimesi saglanir.Kahvaltilarda veya cay sohbetlerinde cok güzel oluyor.Sicak sicak servis yapilir.Afiyet olsun..
0 Responses to "ISPANAKLI SOSISLI KIS"
Yorum Gönder