Malzemeler:
170 gr un ( sinangil fındık aromalı kekunu)
50 gr tereyağ
50 gr sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuruyoruz. Hamuru oklavayla açıp kalıplar ile kesiyoruz. Yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dk pişiriyoruz. Çok kızarmayak üstü. Çıkartınca kurabiye yumuşak gibi görünebilir. Soğuyunca katı ve kıtır kıtır oluyor. Oklavayla açmak yerine ben kavanozla düzleştirip kalıpla kestim. Mükemmel bir kurabiye oluyor. Afiyet olsun. Üzerini de şeker hamuruyla kapladım. Şeker hamurunu hazır aldım. Bir ara kendim yapıp tarifini koyacağım. İyi yıllar....
170 gr un ( sinangil fındık aromalı kekunu)
50 gr tereyağ
50 gr sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuruyoruz. Hamuru oklavayla açıp kalıplar ile kesiyoruz. Yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dk pişiriyoruz. Çok kızarmayak üstü. Çıkartınca kurabiye yumuşak gibi görünebilir. Soğuyunca katı ve kıtır kıtır oluyor. Oklavayla açmak yerine ben kavanozla düzleştirip kalıpla kestim. Mükemmel bir kurabiye oluyor. Afiyet olsun. Üzerini de şeker hamuruyla kapladım. Şeker hamurunu hazır aldım. Bir ara kendim yapıp tarifini koyacağım. İyi yıllar....
Harika bir tarif, fakat ben kekunu bulamayinca normal unla deneyip ve de icine seker koymayi unuttum tamamen kendi hatam piserken aklima geldi gec olmustu. Üzerine pudra sekeri serptim biraz dengeledi ama inanilmaz agizda dagildan süper bir kurabiye.
Kek unu bulabilecegimi pek sanmiyorum burda sekerini hangi oranda koymam gerekir acaba ,tesekkürler tekrar :)
2 tatlı kaşığı koyarsanız yeterli olur :)bende şimdi tam hatırlıyamadım ne kadar koyulduğunu ama tahminimce öyle zaten unutmadan yemek yapmak heralde bu işin en zoru :)yoğunluktan biraz geç cevap verdim kusura bakmayın afiyet olsun :D