Malzemeler:
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket tuzsuz etimek (1 paketten 4 tanesini ayrılacak)
1 paket krem şanti (1 bardaktan biraz az süt ile hazırlanacak)
1 paket hazır çikolatalı sos (üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
Arzuya göre üzeri fındık, çikolata taneleri, hindistan cevizi vs. ile süslenebilir. Ben bunlara gerek duymuyorum. Zaten çok güzel oluyor.
Yapılışı:
Süt, un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin, ocaktan indirmeye yakın içine bir kaşık tereyağı ekleyin. Krem şantiyi sütle çırpın ve muhallebiye ekleyerek iyice çırpın. Ayrı bir tarafta etimekleri irice parçalara ayırarak, çırptığınız karışıma ekleyin ve ıslattığınız borcama (dikdörtgen borcama tam oluyor) boşaltın.Hazır çikolata sosunu paketin üzerindeki tariften daha az miktarda sütle hazırlayın. Pişirdikten sonra kaymaklanmaması için ılınana kadar arada bir karıştırın. Ilınan karışımı daha önce borcama döktüğünüz karışımın üzerine yayın.
(İkramdan bir gün önce hazırlanırsa sanki daha lezzetli oluyor gibi geliyor bana...)
Nazan ablama teşekkürlerimle...
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket tuzsuz etimek (1 paketten 4 tanesini ayrılacak)
1 paket krem şanti (1 bardaktan biraz az süt ile hazırlanacak)
1 paket hazır çikolatalı sos (üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
Arzuya göre üzeri fındık, çikolata taneleri, hindistan cevizi vs. ile süslenebilir. Ben bunlara gerek duymuyorum. Zaten çok güzel oluyor.
Yapılışı:
Süt, un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin, ocaktan indirmeye yakın içine bir kaşık tereyağı ekleyin. Krem şantiyi sütle çırpın ve muhallebiye ekleyerek iyice çırpın. Ayrı bir tarafta etimekleri irice parçalara ayırarak, çırptığınız karışıma ekleyin ve ıslattığınız borcama (dikdörtgen borcama tam oluyor) boşaltın.Hazır çikolata sosunu paketin üzerindeki tariften daha az miktarda sütle hazırlayın. Pişirdikten sonra kaymaklanmaması için ılınana kadar arada bir karıştırın. Ilınan karışımı daha önce borcama döktüğünüz karışımın üzerine yayın.
(İkramdan bir gün önce hazırlanırsa sanki daha lezzetli oluyor gibi geliyor bana...)
Nazan ablama teşekkürlerimle...
0 Responses to "Yalancı Profiterol"
Yorum Gönder