Malzemeler:
10 adet yerelması
1 adet havuç
1 çorba kaşığı un
1.5 çorba kaşığı yulaf (yoksa aynı miktar pirinç yada bulgur)
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 dal kereviz yaprağı
4 su bardağı su
3 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Soyduğumuz ve doğradığımız yerelmalası ve havucu tencerede un ve yağ ile 2-3 dk kavuruyoruz. Üzerine su ekliyoruz. Kereviz yapraklarını ve yulafıda ekliyoruz. 10 dk kadar kadar kaynatıyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Limon suyu ve tuzunu ekliyoruz. Afiyet olsun.
Hoş bir çorba oluyor. Yerelmasının tadına aşinaysanız bayılacaksınız ((:
0 Responses to "Bengü'nün Yerelması Çorbası"
Yorum Gönder