- 1 kahve fincani yogurt
- 6 yumurta
- yarim corba kasigi kadar tuz
- aldigi kadar un
- Ic harci icin:
- yaklasik 300 gr. beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 yumurta
- 3 corba kadigi margarin
- 3 corba kasigi tereyag (yufkalarin aralarina sürmek icin)
HAZRILANISI
Bir tencereye yogurt, 6 yumurta ve tuz karistirilir .Daha sonra aldigi kadar un eklendikten sonra sert bir hamur elde edinceye kadar yogrulur.Yaklasik 10-12 parcaya ayrilir ve üzeri 15-20 dak. dinlenmek icin örtülür. Her parca unlanarak 2mm inceliginde acilir.Yaglanmis tepsiye ilk serilen yufka kenarlardan tasacak sekilde serilmeli.Diyer yufaklarsa 4 de bölünerek tuzlu kaynar suda 1 dak. haslanip sudan alinip baska bir soguk su bulunan kabin icine birakilir. Soguk sudan aldiktan sonra hafif kagit pecedeyle kurulanir ve tepsiye burusturularak serilir ve her seferinde erimis yag gezdirilir. Hamurun yarisi bitince peynirli harc konur. Diyer yufkalara da ayni islem yapilir. Kenarlardan sarkan ilk yufka üzerine cevrilir. Aslinda bolca yaglanarak firinda cevrilerek kizartilir ama ben yagi bol kullanmadim :)) bilmenizi isterim.Yukardaki malzemelerle 40 cm capinda iki tepsi börek yapabilirsiniz. Afiyet olsuuun.
0 Responses to "SU BÖREGI"
Yorum Gönder