PORTAKALLI KEK

Author: LUGAS // Category:



MALZEMELER
  • 250 gr. margarin
  • 200 gr. toz sekeri
  • 3 yumurta
  • 4 portakal
  • 500 ml portakal suyu(pastanin üstü icin)
  • 2 paket jöle tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 cay bardagi kadar portakal suyu
  • 50-100 ml süt
  • 150 gr. ögütülmüs findik

HAZIRLANISI

Margarin derin bir kapin icine konur ve seker eklenir mikserle iyice cirpilir.Ardindan yumurtanin aki ve sarisi ayrilir.Sarisi yaga eklenir beyazi ise ayri bir kapta iyice cirpilir.Sarisi ise yaga güzel karisacak sekilde mikserle devam karistirilir. Portakallar(3 tanesi) soyulur derisede olmadan ve yaga eklenir ,vanilya,findik da ekendikten sonra devam karistirilir.Un ile kabartma tozu karistiktan sonra yagin icine elenir ve devam karisir. Gerektigi kadar süt ilave edilir.En son yumurta aki da ilave etdip karistirdiktan sonra yaglanmis ve pasta kalibin icine serilmis firin kagidinin icine portakallari soyulmus yuvarlak dilimler halinde bir kac parca kagida serin ve hamuru üzerine dökün,birazinida soyulmamis ince kesilmis yuvarlak dilimler olarak en üste dekor olarak kullanabilirsiniz.Kalibin her tarafinda esit miktarda yayin. Önceden 180°C isinmis firinda yaklasik 60 dak. pisirin. Pasta pistikten sonra bir kenarda sogumaya birakin. Baska bir tavada 500 ml portakal suyunu az isitin ve icine 2 paket jöle tozunu ekleyin.Kivama gelinceye kadar karistirin.Kekin üzerine her tarafina 1 cay bardagi portakal suyunu esit miktarda dökün ve portakal jölesini yine ayni esit miktarda her tarafina dagitin.Jöle soguduktan sonra kalipi acin.Üzerini arzuya göre portakal,damla cikolata veya findikla süsleye bilirsiniz.Bu soguk havalarda hasta olanlar icin belki biraz kalorili ama vitaminli bir pasta.Cokta lezzetli,afiyet olsun..

0 Responses to "PORTAKALLI KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...