MALZEMELER
- 5 Yufka(tepsinin büyüklügüne göre)
- Ispanak
- beyaz peynir
- sogan
- 4 yumurta (2 si arc icin)
- süt
- sivi yag
- tuz
- biber
HAZIRLANISI
Ispanaklar yikanir sonra tuzla ovulur, tekrar yikanir veya cok güzel süzülür,yada kagit havluyla kurutulur.Sivi yagda sogan pembelesinceye kadar pisirilir,ispanak,yumurtalar,sivi yagi (istege göre),biber ve beyaz peynirle harmanlanir.Cok az süt eklenir.Yufka serilir ve ispanakli harc birazi icine serilir.Ispanak harcini 5 yufkaya göre bölmek gerekiyor.Yufka sonra sarilarak kapanir.Yaglanmis tepsiye yerlestirilir.Diyer yufkalar da ayni sekilde hazirlanir.Üzerine cirpilmis yumurtalar sürülür. Önceden isitilmis firinda üzeri bembelesinceye kadar pisirilir.Afiyet olsun.
0 Responses to "PEYNIRLI ISPANAK BÖREGI"
Yorum Gönder