- 500 gr. brüksel lahanasi
- 300 gr. patates
- 100 gr. et kusbasi
- 200 ml sivi kaymak
- 50 ml. süt
- 1 sogan
- 50 gr. rendelenmis kasar peyniri
- bir dis sarimdak (rendelenmis)
- kirmizi toz biber
- muskat/kücük hindistan cevizi
- sivi yag
- 1/2-1 yemek kasigi un
- tuz
HAZIRLANISI
Brüksel lahanasi yikanir,etler kücük kücük dogranir,patatesler soyulur yikanir ince dilimler olarak dogranir,sogan minik minik dogranir.Tencerede yag isinir icine etler,lahanalar,sogan ve patatesler konur.Yaklasik 5 dakika kapagi kapatarak,ara ara karistirarak kizartilir. Sütün icine un konup karistirilir ardindan tüm baharatlar ve tuz eklenir.Kaymak yavas yavas tencerede pismekte olan lahananin icine eklenir ardindan un-süt karisimi ekledikten sonra karistirilir.Hepsi yaklasik 10 dakika orta ateste pistiken sonra firina koymak icin tepsinin icine lahanalar konur. Üzerine rendelenmis kasar peyniri ve firinda 170-200°C de 30 dak. piser. Ben kasarlari cok kizarmis severim, sevmeyenler kasari daha sonra üzerine serpsinler.Pistiket sonra sicak servis yapilir.Afiyet olsun..
0 Responses to "PATATESLI BRÜKSEL LAHANA GRATINI"
Yorum Gönder