PATATESLI BRÜKSEL LAHANA GRATINI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • 500 gr. brüksel lahanasi
  • 300 gr. patates
  • 100 gr. et kusbasi
  • 200 ml sivi kaymak
  • 50 ml. süt
  • 1 sogan
  • 50 gr. rendelenmis kasar peyniri
  • bir dis sarimdak (rendelenmis)
  • kirmizi toz biber
  • muskat/kücük hindistan cevizi
  • sivi yag
  • 1/2-1 yemek kasigi un
  • tuz

HAZIRLANISI

Brüksel lahanasi yikanir,etler kücük kücük dogranir,patatesler soyulur yikanir ince dilimler olarak dogranir,sogan minik minik dogranir.Tencerede yag isinir icine etler,lahanalar,sogan ve patatesler konur.Yaklasik 5 dakika kapagi kapatarak,ara ara karistirarak kizartilir. Sütün icine un konup karistirilir ardindan tüm baharatlar ve tuz eklenir.Kaymak yavas yavas tencerede pismekte olan lahananin icine eklenir ardindan un-süt karisimi ekledikten sonra karistirilir.Hepsi yaklasik 10 dakika orta ateste pistiken sonra firina koymak icin tepsinin icine lahanalar konur. Üzerine rendelenmis kasar peyniri ve firinda 170-200°C de 30 dak. piser. Ben kasarlari cok kizarmis severim, sevmeyenler kasari daha sonra üzerine serpsinler.Pistiket sonra sicak servis yapilir.Afiyet olsun..

0 Responses to "PATATESLI BRÜKSEL LAHANA GRATINI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...