HAYIRLI KANDİLLER .
Bu tatlıyı kendi kına gecemde yani 10 sene önce en yakın arkadaşım Ruviye yapıp getirmişti .İlk defa yedim ve çok beğenmiştim..Kendisi Arnavuttur , o yöreye ait bir tatlı sanırım.O günden sonra tarifini alıp ,her Ramazan bi kaç kere yapıp yemişimdir.Kıyır bir lezzet seviyorsanız ,hafif kavrulmuş un kokusuyla nefis bir tatlıdır.Şiddetle tavsiye ediyorum.Mutlaka deneyin.Yanlız adını bilmiyorum, meçhul isimli bir tatlı.Eğer adını siz biliyorsanız yorumla bana söylerseniz sevinirim.
MALZEMELER
Yarım bardak su
Yarım bardak süt
1 kaşık şeker
1 bardak sıvı yağ
Yarım paket margarin (125 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 Yumurta
İsteğe bağlı üzerine bir avuç kadar fındık veya ceviz kırığı.
Şerbeti için
2,5 bardak şeker
2,5 bardak su
YAPILIŞI
Öncelikle su ve şekerimizi bir tencereye koyalım, kaynatarak şerbet yapalım.Kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynaması yeterli olacaktır. Altını kapayalım.
Hamurun biraz farklı yapılışı var ama inanın çok kolay bir tatlı.Bir tencerenin içine sırasıyla yağı ,şekeri, suyu ve sütü alıyoruz.Ocağın altını açıyoruz.Hafif kaynamaya yakın unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla hamur toparlanana kadar karıştırıyoruz.5 dakika kavuruyoruz.Ocağı kapıyoruz.Hamuru 5 dk soğutuyoruz.Soğuduktan sonra yumurtayı kırıp hamura iyice ,ister elimizle ister tahta kaşık yardımıyla yediriyoruz. Büyük boy tepsiyi sıvı yağla yağlıyoruz.Hamuru düz şekilde, (her tarafı eşit olacak) tepsiye elimiz yardımıyla yerleştiriyoruz.Baklava dilimi şeklinde kesip fırına veriyoruz.Burada önemli bir püf noktası var!Fırının ısısı en düşük seviyede olmalı. Ben tatlıyı 150 derecede tam 1 saatte pişirdim.Renginden de anlayabilirisiniz, içi ve dışı aynı renk olacak.Piştikten sonra tatlıyı şerbetiyle buluşturma zamanı:)en sevdiğim kısım:) tatlı sıcak şerbetimiz ise önce hazırladığımız için biraz ılık olacak.3 saat dinlendikten sonra tatlımız afiyetle yenmek için hazırdır..
HAYIRLI RAMAZANLAR..
0 Responses to "DÜZ TATLI"
Yorum Gönder