PARMAK TATLISI

Author: LUGAS // Category:

Ramazandayız ve tatlılar serisine devam..Yemeği yedikten sonra hemen arkasından insanın canı tatlı yemek istiyor ,eğer sizde benim gibiyseniz ,sizlere önerebileceğim lezzetlimi lezzetli ,şerbetli bir tatlı..Ben adını parmak tatlısı diye, seneler önce tarif defterime yazmışım ,ama aslında şeker pareyede çok benziyor..Sonuçta adı değiştiğinde tadı değişmiyor ya, farketmez sanırım:))..Bu tatlıyı yaklaşık 10 senedir yaparım ve hiç bir zaman şaşmadığı gibi, her seferinde yediğimizde tadına lezzet gelir sanki..Umarım sizlerde deneyip beyenirsiniz..

Bu arada başardım arkadaşlar:))Şeker hamurunu sonunda tutturdum ,yaşasın ben çok mutluyum..İnşallah deneyimlerimi en kısa zamanda sizinle paylaşacağım. Beni bekleyin anacım...Ramazandan dolayı misafirlerimiz olduğu gibi ,bizde sık sık misafir oluyoruz, davet ediliyoruz .Derken evde pcnin başına geçmeye pek vakit olamıyor..Fırsat bulduğum en kısa sürede şeker hamurun yapılışını ve yapacağım pastayı yayınlıyacağım..





Şimdi tatlımızın


MALZEMELERİ.


3 yumurta (2 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak..)


1 paket yumuşak margarin.


vanilya kabartmatozu


aldığı kadar un.


Şerbeti


5 bardak su


5 bardak şeker


3,4 damla limon


YAPILIŞI
Bütün malzemeler bir kap içerisinde yoğurulup,kulak memesi kıvamına gelince uzun parmak şekli verilir..Büyük yuvarlak tepsiye dizilir..Yaklaşık 40 ila 45 tane çıkıyor.. Üzerine ayırdığımız yumurta sarıları sürülüp çatalla şekil verilir..Orta ısılı fırında pişirilir..Bir yandan şerbet malzemeleri kaynatılır..Tatlı fırndan çıkınca, sıcak şerbet üzerine dökülür .. 1 saat şerbeti içine çekmesi için beklenilir..Üzerine isterseniz, fıstık tozu, istersenizde hindistan ceviziyle süslenilip afiyetle yenilir...Bir başka gün bir başka ramazan lezzetiyle buluşmak üzere..Hoşçakalın....

0 Responses to "PARMAK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...