Mercimek Badı

Author: LUGAS // Category:



Malzemeler:

1 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet limonun suyu
1 adet kuru soğan
2 adet domates
5 dal taze soğan
Yarım demet taze nane ve maydonoz,
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Mercimeği 2.5 bardak su ile haşlıyoruz. Haşlanan mercimeklerin içine bulguru ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. Ayrı bir tavada ince doğradığımız kuru soğanları yağda çeviriyoruz. Salçayı da ekleyip kavuruyoruz. Demlenen mercimek, bulgur karışımına salçalı kuru soğanı ekliyoruz. Yeşillikleri de doğrayıp içine katıyoruz. Limon suyu ve baharatları ekleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Mercimek Badı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...