Kuru İncirli Tarçınlı Kek

Author: LUGAS // Category:

Lezzet Dergisi Şubat 2010 sayısından uyarlanmıştır.

Bu hafta sonu, annemler bana gelecekti. Ancak, abimin işinin çıkması nedeniyle onlara kavuşma heyecanım gursağımda kaldı. Gelemiyecekleri haberini aldığımda onlar için yaptığım bu kek pişmişti bile. Bizde oturduk kendimiz yedik. Hepsini değil tabii ki ... Yarısını apartman komşularımızla paylaştım :) Kek mükemmel oldu... Fosur fosur kabardı. Çok hafif ve tam sütle yenebilecek bir kek oldu. Bundan sonra demirbaş tariflerim arasında.

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçekyağı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tarçın
3.5 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı küp doğranmış kuru incir

Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpıyoruz. Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu ve tarçın ekleyip iyice çırpıyoruz.
2. Cevizleri ve inciri hamura ekleyip kaşık ile karıştırıyoruz. Kek kalıbını yağlayıp hamuru bu kalıba döküyoruz. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dk. pişiriyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Kuru İncirli Tarçınlı Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...