KAKAO SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
Author: LUGAS // Category:Üstümüzden büyüüükkk bir yük kalktı.Beklenen düğünümüz hayırlısıyla haftasonu gerçekleşti.Bir kaç gündür boşluktayım sanki..İnsan yoğun tempoya alışınca, yapacak birşeyde bulamayınca, bi afallama yaşıyor ister istemez:)..
Çifte kumrulara ömür boyunca mutluluklar diliyorum..Şimdi kendilerini dinlenmek üzere tatile uğurladık..Darısı başıma diyorum..Buna ihtiyacım var çünkü:)
Görmüş olduğunuz keki 1 ay önce yine oğlumun beslenbesindeki kek günü için denedim ve her hafta perşembe günleri geldiğindede yine yineledim..Oğluşun öğretmeninden bile bu kek için istek geldi..:)ne kadar güzel olduğunu siz tahmin edin artık..Yumuşacık nefis aromalı bir kek..
Herkese şiddetle tavsiye ediyorum .Üstelikte çok bereketli.Denemeyenler mutlaka denesinler diyorum..Keki yeşilkivide görüp denedim fakat ben ufak tefek değişiklikler yaptım.Tarifi aynen kopyalayıp yanına yaptığım düzeltmeleri ekleyeyim.E hadi buyrun tarifi;
MALZEMELER
Keki İçin:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı (1 bardak sıvı yağı kullandım
1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao(Ben 3 kullandım
yarım su bardağı şeker
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı (1 bardak sıvı yağı kullandım
1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao(Ben 3 kullandım
yarım su bardağı şeker
Ben 1 yemek kaşığı kahve kreması ekledim
Üzeri İçin: Hindistancevizi
YAPILIŞI:
Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha
Üzeri İçin: Hindistancevizi
YAPILIŞI:
Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha
karıştırın.Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.Kekleri olabildiğince küçük kesin 40 dilim kadar çıkıyor..Tepsinin boyutu 27×40 cm Uzun dikdörtken borcam..Afiyetler olsun..
0 Responses to "KAKAO SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK"
Yorum Gönder