Yine bir ramazan tatlısıyla buluştuk..Tatlımızın tarifini Ramazanın başında msn de yazışırken Öçlemimden aldım..Sevgili Anneciğinden hatıra kalan nefis bir tatlı..Bildiğimiz revaniden farkı bol fındıklı çıtır çıtır bir lezzet olması .Öçlemime fotoğrafı gösterdiğim zaman nasıl böyle kabardığını anlayamadı..Özellikle tatlının ince olup hamuruyla fındığının eşit cm lerde olması gerektiğini söyledi..Kendime inanamadım..Böylede pofidik kabaran nefis bir tatlı elde etmiş oldum..Biraz orjinalinin dışına çıkmış olduk ama,sizler yaparken tavsiyem hamuru ve şerbetini yarım ölçü tutunki ,tatlının orjinal haline yaklaşmış olun..Ben bidahaki sefere öle denicem mutlaka:))
Yinede tarifin aslı;
MALZEMELER
Yarım kilo iri çekilmiş fındık
yarım kilo irmik
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartmatozu.
ŞERBETİ
5 su bardağı şeker
5su bardağı su
YAPILIŞI
Şerbetimizi kaynatmak üzere tenceremize koyalım..Kaynayınca ılınması için kenara alalım.Ayrı bir karıştırma kabında, yumurta şeker çırpılır.Süt ve irmik ilave edilir.Kabartma tozu eklenir.Mikserlenir.Yağlanmış büyükçe tepsiye harcımız dökülür..İri çekilmiş fındık üzerine yayılır.Fırınımızda üzeri kızarıp tatlımız kabarana kadar pişirlir.Ilıyan şerbet tatlımızla buluşturulur..Şerbeti iyice içine işleyip tatlı soğuyunca , tabağımıza ,tatlımızı dilimleyerek ,servis yapmak üzere alalım.Afiyetle yiyelim.
0 Responses to "FINDIKLI REVANİ"
Yorum Gönder