Malzemeler:
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
2 adet orta boy tatlı elma(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Ceviz
Yapılışı:
Tarif Nazan Barkın Çekmeci'ye aittir. Denenmiştir.
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
2 adet orta boy tatlı elma(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Ceviz
Yapılışı:
Öncelikle derin bir kapta yumurtayı ve toz şekeri mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. Üzerine rendelenmiş elmayı, dövülmüş cevizi, tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Son olarak unu azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışımı yağlanmış orta boy kek kalıbına aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında kek iyice kabarana kadar, 40-45 dakika pişirin. İsterseniz içine ceviz yerine fındık da koyabilirsiniz.
Tarif Nazan Barkın Çekmeci'ye aittir. Denenmiştir.
0 Responses to "Elmalı Madlen Kek"
Yorum Gönder