ÇİÇEK (ZAMBAK) KURABİYE

Author: LUGAS // Category:

Herkese merhaba
Haftasonu 2 günlüğüne gittiğim Ağva yolculuğundan sonra eve dönmek çok sıkıcı geldi .Bir türlü vakit geçmiyor..Geçsede canım hiç bir şey yapmak istemiyor..Yaz gelince bana sık sık bu haller gelir zaten..Oğlum bile okullar ne zaman kapanacak diye sormaya başladı ..Odamı bana benziyor ne:)desenize başka kime benzeyecek:)İnanın yazın hayat oralarda var İstanbul çekilmez bir hal almış durumda:)umarım gerekli yerlere mesaj ulaşmıştır:)
.

.

Mesajımızıda verdikten sonra, fazla uzatmadan lafı çok zaman önce denediğim bu güzel görünüşlü kurabiyenin tarifini vereyim..Görmüş olduğunuz renkli cici kurbişleri pastacıkızda gördüğüm ilk gün yaptım..Heralde yapmasam çatlardım..Sizlerde de bu durum olurmu bilmiyorum ..Ama ben genelde böleyim..).

MALZEMELER
125 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un(azaltıp çoğaltabilirsiniz kulak memesi yumuşaklığında hamur olmalı)
½ çay bardağı nişasta
1 çay kaşığın ucuyla çok az kabartma tozu(kabartma tozunu fazla koymamaya dikkat edin çünkü hamurlar pişerken biraz açılma yapıyor ben 1 çay kaşığı kullandım ve biraz açıldılar şeklinin bozulmaması gerekiyor )
3-4 damla portakal aroması (aroma yerine 1 paket vanilya veya limon,portakal rendesi kullanabilirsiniz)
pembe ve sarı renk gıda boyası
renkli şeker

YAPILIŞI
Oda ısısındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu iki eşit parçaya ayırıp birisine sarı diğerine pembe gıda boyasını koyup tekrar yoğuruyoruz Kurabiye poğaça gibi hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi yoğrulmasıdır buna dikkat etmelisiniz.
Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm kalınlığında açıyoruz orta boy kalp ve çiçek şeklinde kenarı kertikli kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz.Kestiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra sarı ve pembe hamurdan kalan hamur parçalarıyla çiçeklerimizin orta kısmını oluşturuyoruz elimizle ince yuvarlak şekiller oluşturup çiçek şeklindeki kurabiye hamurlarımızın ortasına yerleştirip alt kenarlarını ortaya doğru birleştiriyoruz resimlerde tepside şekillerini görüyorsunuz bu şekilde hepsini hazırladıktan sonra renkli minik şekerleri serpip tomurcuklarını oluşturmuş oluyoruz ;)
önceden ısıttığımız 170 C fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Pastacıkızın tarifine harfi harfien uydum.O nedenle tarifi buraya kopyaladım..Sizede davet masaları için ideal olan mis kokulu kurabiyeleri denemeniz için tavsiyede bulunuyorum vede hoşçakalın diyorum:)

Sevgilerimle

0 Responses to "ÇİÇEK (ZAMBAK) KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...