CEKIRDEKLI BUGDAY EKMEK

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER


  • 1 kg buday unu
  • 1 maya
  • 1 cay kasigi tuz
  • 250-300 gr. Aycicegi sekirdegi

HAZIRLANISI

Un elenerek derin bir kapa konur icine tuz konur ve maya ufatilarak eklenir.Ilik su ile hamur yogrulur,kulak memesi kivamina gelene kadar. Cekirdeklerin büyük bir kismi da eklendikten sonra biraz daha yogurulur ve ekmek formu verilir.Üzerine kalan yaklasik 50 gr. cekirdek en son olarak serpilir.Ilik bir ortamda üzeri kapatilarak yaklasik yarim saat bekletiyorum. Hamur mayasina geldikten sonra 180°C de isinmis firina konur ve yaklasik 1 saat piser. Hazir alinanlardan daha lezzetli oluyor.Beyaz ekmekten daha salikli bu cekirdekli ekmegi evde yapmanizi tavisye ediyorum. Afiyet olsuuun .

0 Responses to "CEKIRDEKLI BUGDAY EKMEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...