Et sevmeyenler ya da bu seferde etsiz kurufasülye yapmak isteyenler için yayınlıyorum...
(ETSİZ KURU FASÜLYE)
MALZEMELER:
- 2 su bardağı kurufasülye
- 1 tane kuru soğan
- 1 çorba kaşığı TAT domates salçası
- 1 çorba kaşığı TAT biber salçası
- 1,2 tane sivribiber
- Zeytinyağı
- Tuz
YAPILIŞI:Kurufasülyeyi akşamdan büyükçe bir kaseye koyup üstüne kaynamış su döküp 1 gece bekletelim.Sabah suyunu süzüp haşlayalım.Haşlanan fasülyeyi süzgece boşaltıp suyunu süzelin.Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayıp tencereye zeytinyağıyla beraber kavrulmak üzere koyalım.Tencerenin altını yakıp soğanları hafif öldürelim.Salçaları ve eğer isterseniz minik doğranmış sivribiberleri ekleyip 1 dakika daha kavuralım.Haşlanmış suyu süzülmüş fasülyeyi,tuzu ve üstünü örtecek kadar kaynamış suyunu ekleyip biraz daha pişirelim.İster soğuk ister ılık servis yapalım.
0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI KURU FASÜLYE"
Yorum Gönder