Kış aylarının en sevdiğim yanlarından biri çorbalar. Çorba yapmayı daha doğrusu uydurmayı çok severim. Atmasyon çorbalarım çok meşhurdur. Ama bu seferlik daha bilindik bir çorba yapıp koydum bloğuma. Yoğurt çorbası:
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su(et suyuyla da yapılabilir, güzel bi tat veriyor.)
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
3 avuç pirinç
4 yemek kaşığı haşlanmış nohut (tercihe göre koymaya da bilirsiniz)
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Kuru Nane
Tereyağı veya Margarin
Bir kaşık yoğurdu ayırıp kalanını tencereye koyun. Çatal veya çırpıcı yardımıyla karıştırarak suyu ekleyin. Aynı ayran yapar gibi. Bu arada tencerenin altını yakın. Tuzu ekleyin. Yoğurt iyice suda eriyince pirinçleri atın. Ayrı bir kasede kalan yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice çırpın. Kaynamaya başlayan çorbadan bir kaç kaşık bu karışımın içine alın. Sonra yavaş yavaş çorbanın içine ekleyin. Nohutları da ekleyin. Bir taşım daha kaynatın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneleri yakın. Çorbanın üstüne dökün. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su(et suyuyla da yapılabilir, güzel bi tat veriyor.)
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
3 avuç pirinç
4 yemek kaşığı haşlanmış nohut (tercihe göre koymaya da bilirsiniz)
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Kuru Nane
Tereyağı veya Margarin
Bir kaşık yoğurdu ayırıp kalanını tencereye koyun. Çatal veya çırpıcı yardımıyla karıştırarak suyu ekleyin. Aynı ayran yapar gibi. Bu arada tencerenin altını yakın. Tuzu ekleyin. Yoğurt iyice suda eriyince pirinçleri atın. Ayrı bir kasede kalan yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice çırpın. Kaynamaya başlayan çorbadan bir kaç kaşık bu karışımın içine alın. Sonra yavaş yavaş çorbanın içine ekleyin. Nohutları da ekleyin. Bir taşım daha kaynatın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneleri yakın. Çorbanın üstüne dökün. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
0 Responses to "YOĞURT ÇORBASI"
Yorum Gönder