Malzemeler
8 yemek kaşığı toz şeker (silme olmayacak
160 gr tereyağı
110 gr bitter çikolata
10 kaşık un
1 çay kaşığı vanilya
1 kahve fincanı dondurulmuş vişne
3 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Yapılışı
Vişne tanelerini oda ısısında bekletip, çözelim ve fazla sularını süzdükten sonra, mutfak havlusu ile kurulayalım.
Isıya dayanıklı bir kaba tereyağını ve çikolatayı koyalım ve kısık ateşte karıştırarak eritelim. Çikolata ve tereyağı birbiriyle iyice karıştığı zaman ateşten alalım, ılımaya bırakalım.
Ayrı bir kapta yumurtaların sarılarını ve şekeri, mikserin hızlı devriyle köpük köpük olana ve şeker, yumurta sarısının içinde eriyene kadar çırpalım.
Yumurtalı karışımı, ılınmış çikolatalı karışıma ilave edelim ve tekrar mikser ile iyice karıştıralım. Ayrı bir kapta, un ve kabartma tozunu beraber eleyelim ve çikolatalı karışıma karıştıralım.Yumurtaların beyazlarını, mikserin en hızlı devriyle çırparak, kar haline getirelim ve bir tahta kaşık yardımıyla, unlu karışımımıza karıştıralım.
Ben brownie pişirmek için silikon muffin/brownie kalıbı kullanıyorum. Ve malzemeyi, kabın yarısına kadar dolduruyorum. Her bir brownie nin üstüne 2 veya 3 er adet tek vişne koyuyorum. 160 C de, 20-25 dk kadar pişiriyorum. Böylece içi yumuşacık oluyor. Sizin böyle bir kabınız yoksa, tekli muffin kalıbı ya da küçük boy kelepçeli bir kek kalıbını yağlayarak kullanabilirsiniz. Pişirme sürenizi kabınıza koyduğunuz browninin miktarına göre ayarlarsanız, browniniz yumuşacık olacaktır. Örneğin, daha büyük miktar için pişirme süresi 40-50 dk, ya da daha küçük kaplar için pişirme süresi, 15-20dk kadar olmalıdır.
0 Responses to "Vişneli Brownie"
Yorum Gönder