vanilyali kalpler

Author: LUGAS // Category:

2 su bardagi un
Yarim su bardagi patates unu
Yarim su bardagi seker
200 gr oda sicakliginda margarin
Ici ;
1 yumurta
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi patates unu
1 su bardagi sut
1 yemek kasigi vanilya sekeri (sekerli vanilin adiyla satilan paket)
uzerine pudra sekeri
kalp seklinde kalip

Un, patates unu, seker ve margarini karistir ve puruzsuz bir hamur yap. Seffaf folyo ile sararak buzdolabinda 45 dakika beklet. Yumurta, seker, patates unu ve sutu, karistir. Koyulasana kadar pisir ve sogut . Soguyunca vanilya sekerini kat. Firini 200°C ye getir. Hamuru ikiye böl ve kalinca ac. Belirli araliklarla kremadan koy. (Kalibin buyuklugune göre ölculebilir) Hamurun diger yarisini hamurun uzerine dikkatlice kapa ve hemen kalipla sekil cikar. Kenarlarini bastir. Firinda 15 dakika pisir. Pudra sekeri dökerek servis et.

0 Responses to "vanilyali kalpler"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...