Tiramisuyu çoook severim. Hem krema, hem çikolata, hem yumuşak. Bir tatlıda olmasını istediğim herşey var. Her yerde ağız tadıma uygun tiramisu bulamıyordum. En sonunda en iyisi kendim yapayım dedim. Bir kaç tarifi karıştırarak sonunda istediğim tada ulaşabildim. Pratikte bir tarif oldu. Umarım sonucu sizde beğenirsiniz. (Bu arada orjinal tarifte keki ıslatmak için brandy kullanılıyor. Brandy bulunamazsa kahve likörüde kullanılabilir.)
MALZEMELER:
1 adet hazır kakaolu kek (marketlerde kolayca bulunan 2 ya da 3 katlı keklerden)
1 adet Nescafe 3ü 1 arada (eğer yoksa 1 bardak suya bir yemek kaşığı nescafe, 1 yemek kaşığı toz şeker, yarım çay bardağı sütü karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı ılık su
Yarım litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket labne peynir
1 küçük paket toz kakao
Bir tencerede süt, yumurta, toz şeker, nişasta, un ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp yedire yedire labne peyniri içine karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğurken bir bardak ılık suya kahve karışımını ekleyip eritin. Bu karışımla hazır kekin alt ve üst parçalarını ıslatın. Oda sıcaklığına gelen kremayı bir kat kek bir kat krema olacak şekilde sürün. En üst parçayı da kapatıp kalan kremayı en üste güzelce sürün. Buzdolabına koyup en az 2 saat bekletin. Çıkardıktan sonra üstüne toz kakao dökün. Ben dilimleyip, servis yapmadan önce her dilimin üzerine biraz bitter çikolata rendeledim. Çok yakıştı.
Afiyet olsun.
0 Responses to "TİRAMİSU"
Yorum Gönder