kisi basina 1 elma
2 yemek kasigi limon suyu
1/4 su bardagi seker
1 su bardagi un
1/2 cay kasigi tuz
3/4 su bardagi soda yada az alkollu bira
2 yemek kasigi yag
2 tane yumurta beyazi
seker
tarcin
kizartmak icin sivi yag
Elmalari soy ve sadece orta kisimlarini zedelemeden simit sekline getir. Limon ve sekerden olusan marineyi elmalara dökerek bir buzdolabi posetinde 1 saat beklet. Un ve tuzu karistir. Soda ve yagi ekle. Biraz sismesini bekle. Yumurta beyazlarini kase cevrildiginde dökulmeyecek sekilde sert cirp ve karisima ekle. Yagi kizdir. Elma dilimlerini marinesinden cikarip suzdur ve hamur karisimina batir ve altin sarisi renk alana kadar kizart. Kagit havlu uzerinde yagini cektir ve seker, tarcin karisimina batirip servis et.
0 Responses to "tarcinli elma halkalari"
Yorum Gönder