Süleymaniye Çorbası

Author: LUGAS // Category:




MALZEMELER: 2 su bardağı kırmızı mercimek 2 tutam ıspanak veya pazı 50 gr. tereyağı 3 diş sarmısak 1 adet havuç 1 adet domates 1 adet kabak tuz karabiber 3 bardak kemik suyu 4 bardak su 2 yemek kaşığı un 150 gr. kıyma YAPILIŞI: kırmızı mercimeği haşlayıp süzün..ayrı bir yerde havuç,patates,kabak,domates,soğan ve sarmısakları rendeleyip ıspanakları da küçük doğrayıp hepsini tereyağında kavurun.. daha sonra üzerine 3 bardak su ekleyip pişirin..bu arada başka bir tencereye yağ ve un koyup iyice kavurun..bir bardak su daha ekleyip mercimeği ,sonra kemik suyunu ekleyip bir süre daha kaynatın..içerisine kavurduğunuz sebzeleri de ekleyin..çorba pişerken kıyma karabiber ve tuzla minik köfteler yapın ve biraz tereyağında köfteleri çevirin..kızarmış köfteleri kaynayan çorbaya ekleyip 10 dk. kadar daha pişirin.

Ben yeşil sebze olarak ıspanak kullandım.Un eklemeyi unutmuştum,daha sonra küçük tavada az yağla unu çevirip ekledim ,tad da değişiklik olmadı)

0 Responses to "Süleymaniye Çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...