Somon Şiş

Author: LUGAS // Category:

Balık en sevdiğim lezzetlerden,benim için farketmez ama evdeki diğer bireyler tarafından kılçıksız olması tercih edilme ve yenilme için en önemli etken. Her zaman fileto olarak alıp 1 cm kalınlığında incelterek pişirdiğim somonu bu defa şiş olarak denemek istedim.Çeşnisiz ve terbiye olmadan olmayacağını düşünerek zeytinyağı sarımsak ve baharatlarla tatlandırdığım somonları sebzelerle süsleyerek mükemmel bir sonuç elde ettim.Yine balıkla her zaman olması istenilen tarator sos hazırlayıp beraber servis yaptım.
Somon Şiş:
300-400 gr. somon şiş
2 domates
2 biber
12-14 adet küçük mantar
tuz
kırmızı biber
kekik
5-6 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Bütün malzemeyi karıştırıp karılık olarak şişe geçiriyoruz.Izgara tavasında veya fırında pişiriyoruz,sıcakken servis yapıyoruz.

Tarator:
2 dilim bayat ekmek ici
1 cay bardağı ceviz
3 yemek kasığı sirke
4 dis sarımsak
4 yemek kasığı zeytinyag
1 çay kaşığı kekik
2 kaşık mayonez
tuz
Bütün malzemeyi robotta ezerek karıştırıp balıkla servis yapalım.

0 Responses to "Somon Şiş"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...