soğanlı pay

Author: LUGAS // Category: ,

3 dl = 180 gr un
125 gr soğuk margarin
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
Içi;
2 kuru soğan
2 kırmızı soğan
1 pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı rende peynir
3 yumurta
300 ml süt
1 yeşil soğan
1 çay kaşığı kuru fesleğen
½ çay kaşığı kekik
tuz, karabiber

Fırını 225C° ayarla. Un, tuz ve küp kesilmiş margarini birbirine yedir. Suyu ekle ve düzgün bir hamur elde et. Pay kabının büyüklüğüne göre merdane ile aç ve yerleştir. Çatalla delikler yap ve 15 dakika buzdolabında beklet. Payın kenar kısımlarını, yanmaması icin alüminyum folyo ile kapatarak 15 dakika fırında kızart. Bu arada soğanları piyazlık, pırasayı ince doğra. Yağda hafif sotele. Fırın derecesini 200 e düşür. Soğanlı harcı payın üzerine yay. Peyniri serpiştir. Yumurtalar ve sütü çırp. Yeşil soğanı doğra ve baharatlarla beraber süte kat ve paya boşalt. 30 dakika harç sertleşip üzeri altın rengi alana kadar kızart.

0 Responses to "soğanlı pay"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...