ŞEKER HAMURU
Author: LUGAS // Category:18 cm lik yuvarlak kek kalıbı ıcın;
225 gr un
170 gr toz seker
170 gr tereyağ
3 yumurta
15 ml sut
unumuzu bır kabın ıcerısıne elıyoruz ve tum malemeyı ılave edıyoruz.once dusuk devırde yavasca tum malzemeler toparlanana kadar cırpıyoruz.daha sonra devırı yukseltıp karısım yumusak kıvam alana kadar bırkac dakıka daha cırpıyoruz.onceden yaglanmıs tepsımıze alıyoruz ve onceden 150 dereceye ayarlanıp ısıtılmıs fırınımızda 1 ila 1,5 saat arası pısırıyoruz.
kreması;
2 yumurta
7 y.k. şeker
2 y.k.un
1/2 kg sut
1 paket vanılya
limon kabugu rendesı
50 gr margarın
yumurta ıle seker cırpılır sonra un elenerek ılave edılırkarıstırılır sut yavas yavas ılave edılır bır taraftanda karıstırılır lımon kabugu rendesı ılave edılır ve muhallebı kıvamına gelene kadar pısırılır.ocaktan alınınca vanılya ve ıstenırse margarın ılave edılır.
0 Responses to "ŞEKER HAMURU"
Yorum Gönder