Saray Sarmasi - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Saray Sarmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Kg Baklavalik Un 500 gr Bugday Nisastasi
4 Adet Yumurta
5 Çay Kasigi Tuz 1,5 Su Bardagi Su
7 Su Bardagi Dövülmüs Fistik
1 Kg Tereyagi
Serbet için:
8 Su Bardagi Seker
12 Su Bardagi Su

YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kapta un, tuz ve yumurtalari bir buçuk su bardagi su ile yogurun. Yogurdugunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayirin. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklügünde açin. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiginiz hamurlari 8'er gruplar halinde aralarina nisasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardimiyla ince yufkalar açin. Açtiginiz yufkanin üzerine dövülmüs fistik serpin. Yufkayi oklavaya sararak, kenarlarindan büzün.
Büzdügünüz yufkayi tepsiye dizin. Keskin bir biçak yardimiyla 3 cm'lik dilimler halinde kesin. Diger yufkalara da ayni islemi uygulayin. Erittiginiz tereyagini yufkalarin üzerine dökün. Yagin fazlasini tepsiyi çok hafif egerek, bosaltin. Önceden isitilmis orta isili firinda tatliyi 20 dakika pisirin. Serbet için 8 su bardagi seker ile 12 su bardagi suyu, seker iyice eriyene dek kaynatin ve sogutun. Sonra sicak tatlinin üzerine dökün. Tatliyi soguttuktan sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

0 Responses to "Saray Sarmasi - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...