Pideli Salata - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Pideli Salata - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
175 gr. Pide
1 Yemek Kasigi Tatli Kirmizi Toz Biber
2 Çay Bardagi Sivi Yag 400 gr Domates 350 gr Salatalik

1 Adet Kirmizi Sogan
2 Dis Sarmisak 1 Demet Maydanoz 1 Sap Nane
4 Yemek Kasigi Limon Suyu Tuz
Aci Kirmizi Biber Kimyon
200 gr Beyaz Peynir 8 Adet Biber Tursusu
YAPILIŞ TARİFİ

Pideyi 1/2 cm. kalinliginda, 3 cm. uzunlugunda parçalara kesin.
Pide parçalarinin üzerlerine kirmizi biber serpip sivi yagin yarisini üstlerine
gezdirin.
Domatesleri dörde bölüp, çekirdeklerini çikartin, etli kismini küçük küçük
kesin.
Salatalagi da soyup ayni sekilde dograyin.Sogani soyun, kiyin.sarmisaklari
soyup ezin.
Maydanozu yikiyin, kurulayin ve yapraklarini koparin. Nane yapraklarini da
ince ince kiyin.
Maydanoz, nane, domates, salatalik, sogan ve sarmisagi limon suyu, su ve
sivi yag ile karistirin.
Tuz, aci kirmizi biber ve kimyon katin.
Pide parçalarini firin tepsisine dizin.
Izgarada kitir kitir olana kadar kizartin.
Servis yapacaginiz zaman ekmekleri tabaklara dagitip üzerlerine salata
koyun.
Beyaz peyniri ufalayip serpistirin.
Biber tursusunu en üste koyup pidelerin yumusamamasi için hemen servis
yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Pideli Salata - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...