Patlıcanlı Fıstıklı Pilav ve Patates salatası

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
1 kg pirinç(30 dk. sıcak tuzlu suda ıslatılmış)
4 adet patlıcan(kuşbaşı doğranıp kızartılmış)
1.5 çay bardağı Antep fıstık içi
1.5 çay bardağı Badem içi
tuz
Yapılışı :
Kuzu etini iyice yumuşayana kadar pişirelim ve suyunu bir kaba süzelim.(Düdüklü tencerede 20 dk. kadar pişirdim)Fıstık ve bademleri pilavı pişireceğimiz yapışmaz tabanlı tencereye yayalım.Üzerine haşlanmış kuzu etlerini yayalım.Etlerin üzerine kızarmış patlıcanları yayalım.Pirinci yıkayalım süzelim ve patlıcanların üzerine yayalım.Etsuyuna yeterince tuz ekleyerek pirinçlerin kenarından üzerini 1 parmak geçecek kadar yavaşça tencereye akıtalım.Eğer etsuyu az gelirse kaynar su ekleyelim.Kaynayınca çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirelim.15. dk kadar dinlendirip tencerenin üzerine geniş bir tepsi kapatalım ve dikkatlice ve hızlıca ters çevirelim.




Renkli patates Salatası:
5 adet haşlanmış patates
4 adet haşlanmış havuç
yarım demet maydonoz
kornişon turşu
limon tuz zeytinyağı
sarımsaklı yoğurt

Haşlanmış patates ve havucu ayrı ayrı ezelim ve tuz zeytinyağı limon ile tatlandıralım.Doğranmış maydonozu kornişonu da patatese ekleyelim.ortası delikli kek kabına önce patatesi yayalım sonra havucu yayalım ve buzdolabında 2 saat kadar soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirelim ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.

0 Responses to "Patlıcanlı Fıstıklı Pilav ve Patates salatası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...