Patates ve Zeytinli Ekmekçikler...

Author: LUGAS // Category:


Tarif Lezzet Saati adlı yemek kitabından... İster çayın yanında, ister akşam yemeğinde, baharatlarla tatlandırılmış zeytinyağı ile, ister kahvaltıda üzerine bir dilim beyaz peynir ile... Her yere yakışan yumuşak mı yumuşak, mis gibi kokan bir ekmek bu... Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca çok uzun süre de taze kalıyor.

Malzemeler:
250 gr. patates (3 küçük)
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış
siyah zeytin
1 tatlı kaşığı biberiye(olmasa da olur)
Yarım bardak su
1 tatlı kaşığı maya
Tuz


Yapılışı:

Patatesleri haşlayalım, sonra kabuğunu soyup tavla zarı iriliğinden biraz büyükçe küp küp doğrayalım. Unu eleyelim, ortasını havuz gibi açalım. Mayayı 1 çorba kaşığı su ile eritelim. Unun ortasına diğer bütün malzeme ile ekleyelim. Hamur toparlanana dek yoğuralım ve 20 dakika üzeri bir bezle örtülü olarak dinlendirelim.




Hamuru 2 ceviz büyüklüğünde minik toplar haline getirelim, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak dizelim. 2 misli kabarana kadar yaklaşık yarım saat tepside bırakalım. Fırınımızı 190 dereceye ısıtalım. Altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun!

0 Responses to "Patates ve Zeytinli Ekmekçikler..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...