MALZEMELER
2 su bardagi kurufasulye
2 sogan
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi
5 sivribiber
2 yemek kasigi domates salcasi
4-5 adet domates
Kaynar su
Tuz
5-10 dilim pastirma
2 su bardagi kurufasulye
2 sogan
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi
5 sivribiber
2 yemek kasigi domates salcasi
4-5 adet domates
Kaynar su
Tuz
5-10 dilim pastirma
YAPILISI
Arnavutluk'ta satilan fasulyeler cok cabuk pistiginden ben direk pisirdim. Eger fasulyeler hemen pisiyorsa onceden biraz haslayin. Sogani ve sarimsagi yemeklik dograyip zeytinyagi ile soganlar pembelesene kadar tencerede kavurun. Irice dogranmis biberleri ekleyin. Salcayi ekleyip bir sure daha kavurun. Domatesleri kup kup dograyip tencereye ilave edin. Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yogun bir corba kivaminda olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.) Su kaynayinca minik minik dogranmis pastirmalari ve tuzu ekleyin. Tencerenin agzini kapatin ve kisik ateste fasulyeler yumusayana kadar pisirin.
Arnavutluk'ta satilan fasulyeler cok cabuk pistiginden ben direk pisirdim. Eger fasulyeler hemen pisiyorsa onceden biraz haslayin. Sogani ve sarimsagi yemeklik dograyip zeytinyagi ile soganlar pembelesene kadar tencerede kavurun. Irice dogranmis biberleri ekleyin. Salcayi ekleyip bir sure daha kavurun. Domatesleri kup kup dograyip tencereye ilave edin. Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yogun bir corba kivaminda olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.) Su kaynayinca minik minik dogranmis pastirmalari ve tuzu ekleyin. Tencerenin agzini kapatin ve kisik ateste fasulyeler yumusayana kadar pisirin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "PASTIRMALI KURU FASULYE"
Yorum Gönder