3 adet yufka
1/2 kg ispanak
1/2 kg ispanak
1 adet sogan (ben sogan kullanmadim)
300 gr beyaz peynir (ben 5-6 yemek kasigi lor kullandim)
3 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi yogurt
1 yumurta
4 yemek kasigi sivi yag (ben misirozu kullandim)
4 yemek kasigi sivi yag (ben misirozu kullandim)
Corekotu (ben susamda kullandim)
Tuz
YAPILISI
Ispanaklari iyice yikayip, kucuk kucuk dograyin. Biraz yagla birlikte hafifce kavurun ve icine peynir veya loru ekleyin. Eger sogan koyacaksaniz, once sogani dograyip, kavurun. Malzemeler kavrulunca, ocaktan alin. Yufkanizi tezgaha serin. Yogurt ve yumurtanin beyazini iyice cirpin. Yufkanin yarisina, firca yardimiyla bu karisimi surun ve yufkanin diger yarisinin uzerine kapatin. Yufkamiz yarim daire sekline geldi. Bu kismida fircayla yaglayin ve genis kenarina harctan koyun. Harci koydugunuz taraftan baslayarak sarin. Ilk rulomuz hazir. Diger iki yufkayada ayni islemleri uygulayin ve rulolari hazirlayin. Uc adet rulomuz hazirlanmis oldu. Bu rulolari sac orgusu seklinde orun ve bolca yaglanmis veya yagli kagit serilmis firin tepsisi veya borcama koyun. Uzerine yumurta sarisi surup, corekotu ve susam serpistirin. Onceden isitilmis 180 derece firinda, yaklasik yarim saat, uzeri kizarana kadar pirin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "ORGU BOREK"
Yorum Gönder