MUHALLEBILI BOGURTLENLI KADAYIF

Author: LUGAS // Category:
Bu aksam yemekte misafirlerim vardi. Yoruldum ama degdi galiba. Yemekler begenildi ya, bu herseye degerdi. Bu aksamki menude Mercimek Corbasi, Islim Kebabi ve Apartman Kofte, Mantarli Kagit Kebabi, Havuclu Pilav, Manti, Mor Lahana Salatasi, Sarimsakli ve Dereotlu Suzme Yogurt, Tatli Olarakta Nugatli Beyaz ve Bitter Cikolatali Turuflar ve resimde gordugunuz Muhallebili Bogurtlenli Kadayif vardi. Kardesimden aldim bu kadayif tarifini. Kayinvalidesinin komsusu Gulay teyzede yemis bu kadayifi, cok begenince tarifini almis bana vermek icin. Bende ilk kez denedim. Bogurtleni cok sevdigim icin uzerini bogurtlen ve Antepfistigi ile susledim. Hem goruntu olarak, hemde tad olarak cok guzel bir tatli oldu. Hemde serbetli kadayifa nazaran cok hafif bir tatliydi. Yemek sonrasi yenilebilecek bir tatli, mutlaka deneyin derim. Menudeki diger yemeklerin tarifini daha once verdigim icin, tekrar vermeyecegim. Ama daha once kacirdiysaniz, yemeklerin adlarinin uzerine tiklayarak tarifine ulasabilirsiniz. Nugatli Truff ve Havuclu Pilav tarifini daha sonraki gunlerde verecegim insallah. Buyrun bu guzel kadayifin tarifine...
MALZEMELER
300 gr. tel kadayif
1 su bardagindan 1 parmak eksik sivi yag
1 su bardagi ceviz
Dovulmus Antepfistigi (Suslemek icin)
Bogurtlen (Suslemek icin)
Muhallebisi Icin
1 kg. sut
2,5 tepeleme yemek kasigi un
2,5 yemek kasigi bugday nisastasi
1 su bardagi seker
YAPILISI
Kadayifi sivi yagla kavurun, kavurma islemi bitince cevizi ve sekeri ilave edip, harmanlayin. Ayri bir tencerede, muhallebi malzemelerini tel cirpiciyla karistirip, muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Kadayifin yarisini borcama doseyin. Uzerine muhallebiyi dokun. Kalan kadayiflarla muhallebinin uzerini kaplayin. Buzdolabinda 1 gece dinlendirin. Dilimleyip, servis tabagina alin. Bogurtlen ve dovulmus Antepfistigi ile susleyerek, servis yapin.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "MUHALLEBILI BOGURTLENLI KADAYIF"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...